BIBLIOTECA ON-LINE

*ARP-BIBLIOTECA PORTATIVĂ – mod de utilizare

Din Duminica Floriilor 2007 , ARP-Asociatia Romana pentru Patrimoniu deschide un nou program constand in initierea unor ” biblioteci portative ” gratuite , continand carti care , fiind asezate in rafturile virtuale ale Internetului , poti fi deschise si citite in orice punct al globului unde se vorbeste romaneste ; aceasta initiativa continua firavele donatii , executate in mod primitiv , inca de la jumatatea anului trecut . In momentul initial ,acum , vom avea disponibil numai un numar redus de volume (circa 0 suta ) dar nadajduim sa adaugam cu timpul atatea cate va fi posibil . Ceea ce oferim -si le puteti lua de indata , fara a plati nimic – sunt cartile editate de ARP , la editurile asociate ; si inca nici acestea toate. Au existat autori care , desi au beneficiat de serviciile noastre nu doar redactionale , editoriale si promotionale dar si de plata integrala a costurilor de editare (caci editurile ARP nu vand cartile editate ci le doneaza si plateste din buzunare private toate serviciile ce conduc la aparitia unei carti ) nu au dorit sa le ofere , prin acest gest de buna-voire , celor ce isi doresc carti si au nevoie de ele . In schimb , altii , deocamdata putini , au socotit de folos sa daruiasca cate o carte , doua , in format “imaterial ” si sunt prezenti aici sau in viitoarele “biblioteci on-line ” pe care le pregatim pentru aceasta primavara , anuntand formarea lor , si ziua de deschidere , atunci cand veti putea patrunde ” printre rafturi “. Gandul ca am facut si de data aceasta ceva de folos ne incurajeaza ,insa, sa continuam iar cei ce veti primi darul nostru si doriti sa ne scrieti o puteti face la adresa de e-mail : cartealadistanta@gmail.com Va multumim ca ati ajuns aici .

_________________________________________________________

Începând cu data de 1 Iulie 2006, ARP – ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU PATRIMONIU a înfiinţat serviciul de distribuţie electronică de carte INTERMUNDUS MESAGER. Prin acesta, se puteau comanda cărţi apărute la editurile Carpathia Press, Kogaion Editions şi Intermundus, patronate de ARP şi de Asociaţia Scriitorilor Creştini din România dar şi alte volume, puse la dispoziţie în regim de gratuitate de edituri sau autori. La început, pe lista cărţilor disponibile se găseau circa 100 de titluri care s-au completat pe parcurs, dar, din păcate, în procent nesemnificativ.

Datorită numeroaselor cereri primite de serviciul CARTEA LA DISTANŢĂ, expediţia gratuită a cărţilor solicitate de către românii de pretutindeni s-a făcut cu dificultate, uneori cu întârziere. În plus, modul de expediţie a fost uneori deficitar sau recepţia s-a aflat în suferinţă.

Din aceste motive – dar şi pentru a uşura munca funcţionarilor ARP care s-au confruntat uneori cu cereri greu de satisfăcut – am decis să extindem şi să simplificăm activitatea de donaţie de carte în format electronic prin înfiinţarea BIBLIOTECII ON-LINE pentru românii de pretutindeni.

Acest serviciu (inclusiv volumele) este GRATUIT. Volumele sunt disponibile în format PDF şi se pot citi şi descărca fără nici o plată din „rafturile” imaginare ale acestei Biblioteci.

Cum se procedează ?

Pentru a vizualiza cărţile în format electronic stocate în această bibliotecă, trebuie să dispuneţi de softul ADOBE ACROBAT READER – un program care permite accesarea fişierelor în formatul PDF („Portable Document Format”).

În cazul în care nu rulaţi deja un asemenea program, el poate fi descărcat gratuit de la următoarea adresă, instalarea acestuia fiind extrem de simplă: http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html

Alegeţi autorul şi cartea preferată din lista aflată în partea dreaptă a acestui câmp. Autorii sunt organizaţi în ordine alfabetică, după prenume. Cărţile se găsesc în căsuţa care indică numele autorului şi titlul lucrării. Accesul poate fi obţinut prin poziţionarea cursorului pe căsuţa aleasă unde daţi un simplu click stânga. Pentru a vizualiza volumele, apăsaţi pe fişierele care indică „COPERTAtitlul cărţii” sau „TEXT-titlul cărţii”, acolo unde scrie „apasă aici pentru descărcare”. Aşadar, apăsaţi pe linia albastră şi veţi observa că rezultă o nouă fereastră pe ecranul Dvs. unde va apărea cartea selectată. Cartea preferată poate fi salvată în computerul Dumneavoastră: rămâneţi activ(ă) în documentul expus, mergeţi în meniul superior la secţiunea „File” şi selectaţi opţiunea Save Page As„. Lectura plăcută !

Pentru că şi acest serviciu este un proiect experimental şi este posibil să întâmpinaţi unele dificultăţi, vă rugăm ca, în situaţia în care întâlniţi disfuncţiuni sau nu reusiţi să realizaţi operaţiunile indicate, să ne semnalaţi problemele cu care vă confruntaţi scriind la adresa arp.contact@gmail.com

Constatările Dvs. ne vor fi de folos în ideea de a îmbunătăţi serviciile noastre .

Vă rugăm să nu uitaţi că absolut toate serviciile ARP (editare, donaţii diverse în toată lumea, organizări de reuniuni, co-editări de publicaţii, promoţii diverse pentru reviste, cărţi şi autori, dotări de biblioteci, etc.) sunt finanţate din fonduri private, se efectuează numai prin voluntariat iar solidaritatea manifestată de beneficiarii acestor servicii a fost pînă astăzi, în majoritatea situaţiilor, foarte puţin semnificativă.

_____________________________________________

Aceasta este una din putinele biblioteci on-line in limba romana . De la aceasta pagina web se pot descarca , in mod gratuit , carti de literatura romana prezentate virtual . “BIBLIOTECA ON-LINE ” este un proiect initiat de Artur Silvestri si sustinut de ARP – Asociatia Romana pentru Patrimoniu ,care va cuprinde in curand un numar mai mare de situri continand in prima etapa sute de carti , editate-unele- de editurile ARP sau oferite gratuit , altele , de autori ori de alti editori. Cei care doresc sa doneze carti pentru BIBLIOTECA ON-LINE pot scrie la adresa de e-mail : arp.contact@gmail.com

______________________________________________________

Pentru orice alte intrebari sau detalii solicitate , puteti scrie la dispeceratul ARP pentru donatiile de carti, la adresa de e-mail : cartealadistanta@gmail.com

____________________________________________________________

CARTI DISPONIBILE -AICI  

CĂRŢI DE CITIT / DESCARCĂ TITLUL PREFERAT

TrackBack URI

Blog la WordPress.com.