BIBLIOTECA ON-LINE

noiembrie 29, 2007

Antonia Iliescu despre ” Dora – Dor . Le chemin entre deux portes „

Filed under: autori si carti — ARP @ 1:18 am

Aparitia unei carti nu este un fapt de trecut cu vederea, usor, grabit, gata sa uitam, gata sa-i negam existenta. O carte este ca o nastere a unui copil dorit , iubit înca de la primele randuri scrise , întocmai ca puiul de om care începe sa-si scrie destinul în cartea lumii înca de la prima diviziune a celulei-ou , din care el va creste. Ca si puiul de om, puiul de carte intra în lume timid , stangaci , cautandu – si drumul cu pasi nesiguri. Trebuie ajutat . Cum ? Puiul de carte trebuie luat de mana, condus în rafturi de biblioteci sau în librarii. O carte nou aparuta este ca o fetita cocheta care abia asteapta contactul cu lumea din afara. Este nerabdatoare si multumita ca cineva s-a straduit sa-i dea continut într-o forma atractiva. Exista o mama a puilor de carte nou-nascuti? Unde sunt ursitoarele, acei critici buni si rai care vin la capataiul noului nascut pentru a-i prezice viitorul? Iata de ce va propun înfiintarea acestei rubrici: ” Cartea care mi-a aparut de curand „. Ea ar fi o urmare fireasca si încurajatoare a rubricii care exista deja în ANALIZE SI FAPTE: ” Cartea la care lucrez „.
Va propun pentru inaugurare aceasta noua rubrica virtuala spunandu-va ca foarte recent mi-a aparut la Kogaïon Editions o carte de
beletristica intitulata ” Dora-Dor. Le chemin entre deux portes „, cu o postfata de Artur Silvestri. Despre ce trateaza cartea, poate sunteti curiosi sa aflati. Intre foile de carte sunt prinse cateva foite din destinul unei femei plecate din tara. Este o însiruire de simboluri care vor sa evoce omul ce se afla pe drumul fara întoarcere al vietii, ca o cunoastere de sine si ca parte din Marele Necunoscut pe care un personaj arhetipal – Zosimo de Panopolis – încearca sa îl ” explice ” cu mijloacele lui, ale alchimistului din secolui III. Cartea este doar o schita a unui destin, este un drum înca neparcurs între cele doua porti: cea pe care a închis-o definitiv si cea pe care o are în fatza. Tocmai a deschis-o. Va rog, sa intrati!
Daca sunteti curiosi sa aflati mai mult si doriti sa o aveti în biblioteca, dati-mi de stire.

ANTONIA ILIESCU , Belgia

TrackBack URI

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.