BIBLIOTECA ON-LINE

noiembrie 29, 2007

Francis Dessart – Statele Unite: non-model şi non-cultură

Filed under: autori si carti — ARP @ 1:21 am

Citez pe academicianul francez Henri de Montherlant: „O singură naţiune să reuşească să coboare nivelul de inteligenţă, morală şi calitatea umană pe aproape întregul pământ, aşa ceva nu se mai văzuse de când e lumea lume. Acuz Statele Unite de a fi într-o permanentă stare de crimă contra umanităţii” … Nu am pretenţia de a mă putea exprima mai bine decât celebrul scriitor, decedat în 1972. Dar putem adăuga spusele unor vizionari ca Rudolf Steiner care scria în 1916: „Nu va trece mult peste anul 2000 şi omenirea va trece prin lucruri ciudate, care deocamdată se pre-gătesc încet… Ne va veni din America un fel de interdicţie de a gândi, nu directă ci indirectă; o lege al cărei scop va fi interzicerea oricărei gândiri individuale. Vom asista la persecutarea generalizată a gândirii în lume”. Singura contradicţie faţă de predicţia lui Steiner: acum vedem aplicându-se de către Statele Unite o metodă cât se poate de directă. Ele au găsit în Bush al doilea un profet care îndrăzneşte a se declara inspirat de creşti-nism, deşi acest război fusese de mult plănuit de către consilieri oculţi, care nu aveau nimic de a face cu religia.
Papa nu s-a înşelat deloc, primindu-l cordial pe ortodoxul Tariq Aziz şi admonestându-l apoi pe preşedintele catolic al Italiei. Să fie oare regimul irakian un model demn de a fi apărat? Întrebarea nu are rost în ce priveşte Statele Unite, care se împacă foarte bine cu cohorte întregi de dictatori, în alte ţări sau regiuni ale lumii, sau chiar i-au adus la putere! Născut după război într-o familie al cărei spirit civic nu a fost niciodată pus la îndoială, mi se pare ridicol să aud interminabilele referiri la recunoştinţa pe care o datorăm eliberatorilor noştri din 1944. În primul rând nu ar trebui să uităm rolul crucial al armatei sovietice, şi nici pe chinezii măcelăriţi fără scrupule de imperialiştii japonezi care terorizau întreaga Asie… Pe de altă parte, faptul de a fi făcut un gest pozitiv în viaţă nu dă unei persoane calificativul de „bun pe vecie”; doctorul Petiot, ca şi Landru, au fost poate într-o vreme a vieţii lor oameni foarte drăguţi.
Decât să admirăm în neştire nulităţile mediatice venite de peste ocean, ar fi poate interesant să ne amintim cum s-a constituit această ţară (care nu este o naţiune); masacrarea indienilor, distrugerea mediului înconjurător (a pădurilor şi bizonilor, între altele), lista intervenţiilor mi-litare în străinătate este impresionantă (cea stabilită de Zoltan Grossman numără 145, doar din 1980 încoace), apologia violenţei, a materialismului, o lume devenită marfă negociabilă.
Prof.dr. FRANCIS DESSART
din vol.”Reconquista

TrackBack URI

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.