BIBLIOTECA ON-LINE

noiembrie 29, 2007

Corneliu Florea: Introducere la vol. „Patibularul Patapievici”

Filed under: autori si carti — ARP @ 1:20 am

CITITORULE,
Daca esti roman sau cetatean roman, daca traesti in Romania sau inafara ei, daca ai sentimente si daruire pentru tara si neamul romanesc , citeste acest mic text, mediteaza si exprima-ti ca un om liber opiniile .Cel care te indeamna sa faci acest lucru este roman, cetatean roman, un medic obisnuit printre milioanele de medici din lume, care a trait patruzeci de ani in Romania si traeste de douazeci si cinci de ani in Canada.
Traind in Canada am avut si sansa de a consulta si sta de vorba cu oameni din toata lumea, de a vizita si cunoaste bine Europa si Nord-America, dar niciodata nu am auzit sau citit ca cineva sa-si defaimeze tara de origine, tara a carui cetatean este, precum a facut-o H.- R. Patapievici. Citeste cele ce urmeaza si acuzama de rea-credinta cu argumente sau alatura-te indignarii si protestului meu. Nu intru in amanuntele pentru care a facut-o, se pot face o multumie de supozitii; de la cele de ordin educational sau psihic la cele de inconstienta sau impostura. Nu lansez ipoteze, dar il dispretuiesc, asa cum dispretuieste el poporul roman din care fac parte si il acuz de nerespectarea Constitutiei Romaniei.
Este uimitoare impasibilitatea majoritatii intelectualitatii din Romania, care fara indoiala cunoasc Europa Occidentala si Nord America, unde nu sunt admisi sau promovati indivizi ce urasc pina la blasfemie un popor, indiferent de performantele sale istorice sau culturale. Ura patapieviciana fata de romani, pe care ii numeste „23 de milioane de omuleti patibulari”, nu ne va schimba istoria nu ne va imbunatati cultura si nici imaginea in lume. Din contra ne face un mare rau international. Poate asta urmareste, poate asta e pus sa faca …
CORNELIU FLOREA – introducere la vol. „Patibularul Patapievici

Publicitate
TrackBack URI

Blog la WordPress.com.